برگزاری وبینار آموزشی " آفات و بیمارهای خیاز گلخانه ای در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان دوره آموزشی " آفات و بیمارهای گلخانه ای با تدریس دکتر سید سعید مدرس عضو هیات علمی این مرکز برگزار شد .
به گفته مدرس : مهمترین آفات خیار گلخانهای عبارتند از شته جالیز، تریپس پیاز، مگس مينوز برگ سبزی، سفيد بالك گلخانه و کنههای تارتن، همچنین مهمترین بیماریهای خیار گلخانهای عبارتند از بوته میری خیار، پوسيدگی فوزاريومی ريشه، سفیدک پودری، سفیدک داخلی خیار و نماتد مولد گره ریشه.
وی تشریح کرد : شته جالیز در تمام گلخانههای ایران خصوصاً مناطق جنوبی، زیان بسیاری را به جالیزکاریها وارد میکند. این آفت خیار بهصورت گروهی و کلنی زندگی میکند و در مرحله اول در زیر برگها مستقر شده و سپس به تمام قسمتهای گیاه حمله کرده و آن را آلوده میکند. در خیارهای آلوده به این آفت، برگها به شکل پیچیده درآمده و گلها نیز میریزند.
تریپس پیاز با فرو بردن خرطوم در برگ از شیره گیاهی خیار تغذیه میکند و بیشترین آسیب را در مرحله ۲ تا ۴ برگی به خیار وارد میکند. لارو و حشره بالغ سفید بالک خیار در زیر برگها مستقر شده و با قطعات دهانی خود از گیاه تغذیه میکنند. در اثر تغذیه این آفت خیار، روی برگها لکههایی زردرنگ ایجاد شده که با گذر زمان باعث زردشدن و خشکشدن بوته و در نتیجه کاهش محصول میشود. حشره بالغ این آفت در هوای گرم فعالیت بسیاری دارد. یکی از شایعترین و خطرناکترین آفات خیار گلخانهای، کنههای تار عنکبوتی یا تار تن است که از مهمترین آنها میتوان به کنه دو نقطهای و کنه ترکستانی اشاره کرد. کنه دو نقطهای از برگ بوتههای خیار تغذیه میکند و با کاهش فتوسنتز و افزایش تبخیر در برگهای خیار، باعث کاهش رشد و از بین رفتن کمیت و کیفیت محصول میشود.